Klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar!

Uw menukaart in meerdere talen aanbevolen?

Gepubliceerd op 10 september 2023 om 14:34

Ja, het aanbieden van een menukaart in meerdere talen is over het algemeen een goede aanbeveling voor restaurants en cafe's, vooral als ze zich bevinden in toeristische gebieden, internationale steden of plaatsen met een divers klantenbestand.

Hier zijn enkele redenen waarom een meertalige menukaart aanbevolen wordt:

  1. Toegankelijkheid voor internationale klanten: Het aanbieden van een meertalige menukaart maakt het je gasten gemakkelijker om te begrijpen wat er op het menu staat, zelfs als ze de lokale taal niet spreken. Dit verbetert de klanttevredenheid en kan leiden tot meer herhaalbezoeken.

  2. Toerisme: In toeristische gebieden ontvangen restaurants vaak gasten van over de hele wereld. Een meertalige menukaart kan helpen om toeristen aan te trekken en een positieve indruk achter te laten.

  3. Diversiteit van klanten: In multiculturele steden en regio's is de kans groot dat je klantenbestand bestaat uit mensen van verschillende nationaliteiten en taalachtergronden. Een meertalige menukaart toont respect voor die diversiteit.

  4. Verhoogde omzet: Door klanten in staat te stellen gemakkelijk te begrijpen wat er op het menu staat, kun je de omzet verhogen omdat ze eerder geneigd zijn om te bestellen.

  5. Internationale uitstraling: Als je een high-end of internationaal georiënteerd restaurant hebt, draagt een meertalige menukaart bij aan de uitstraling en professionaliteit van je etablissement.

  6. Online aanwezigheid: Als je een online aanwezigheid hebt met je menukaart, kan het aanbieden van meerdere taalversies op je website ook helpen om internationale klanten aan te trekken en reserveringen te stimuleren.

  7. Mond-tot-mondreclame: Tevreden internationale gasten kunnen je restaurant aanbevelen aan anderen van hun nationaliteit, wat kan leiden tot meer klanten uit dezelfde regio.

Het aanbieden van een meertalige menukaart kan een investering vereisen, maar het kan zichzelf vaak snel terugverdienen door het vergroten van de klanttevredenheid en omzet. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vertalingen van je menukaart nauwkeurig en begrijpelijk zijn, zodat er geen misverstanden ontstaan.

Wij kunnen uw online menukaart meertalig inrichten!


«   »