Klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar!

Stoppen met de fysieke menu-kaart?

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 19:33

Absoluut niet!  Of een online menukaart beter is dan een fysieke menukaart hangt af van verschillende factoren en de behoeften van jouw specifieke bedrijf en klanten. Hier zijn enkele overwegingen:

Voordelen van een Online Menukaart:

  1. Gemakkelijk bijwerken: Een online menukaart kan eenvoudig en snel worden bijgewerkt om nieuwe items, prijzen of seizoensgebonden specials weer te geven.

  2. Ruimtebesparend: Je hebt geen fysieke ruimte nodig om menu's op tafels of balies te plaatsen, wat de fysieke ruimte in je restaurant kan maximaliseren. De QR-code sticker vult dit in.

  3. Interactiviteit: Een online menu kan interactieve elementen bevatten, zoals afbeeldingen van gerechten, recensies, allergeneninformatie of zelfs video's die de ervaring voor de klant kunnen verbeteren.

  4. Makkelijke toegang: Klanten kunnen de menukaart van tevoren bekijken voordat ze naar het restaurant komen, wat hun besluitvorming vergemakkelijkt.

  5. Duurzaamheid: Het gebruik van digitale menu's kan het gebruik van papier verminderen, wat positieve milieueffecten kan hebben.

Voordelen van een Fysieke Menukaart:

  1. Tactiele ervaring: Fysieke menukaarten bieden een tastbare en visuele ervaring voor klanten, wat soms als aantrekkelijker wordt beschouwd.

  2. Geen technische beperkingen: Klanten hebben geen internettoegang of apparaten nodig om een fysieke menukaart te raadplegen, waardoor het toegankelijker is.

  3. Authenticiteit: Sommige restaurants, vooral die met een traditioneel of chique imago, geven de voorkeur aan fysieke menukaarten om een gevoel van authenticiteit en klasse over te brengen.

  4. Minder afleiding: Een fysieke menukaart kan klanten helpen zich te concentreren op de gerechten zonder afleiding van andere online inhoud.

Het kan ook de moeite waard zijn om beide opties aan te bieden, zodat klanten kunnen kiezen. Sommige restaurants kiezen ervoor om zowel fysieke als online menu's te hebben om aan verschillende voorkeuren te voldoen.
Bij een Internet storing, globaal of bij de bezoeker, is de fysieke menu-kaart de enige oplossing!

In de moderne wereld is online informatie steeds belangrijker geworden, dus een online menu kan zeker voordelen bieden, maar het hangt allemaal af van de aard van je restaurant, je doelgroep en je bedrijfsstrategie.


«   »