8 meest populaire cocktails in de Wereld

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 00:37

De meest verkochte cocktail kan variëren afhankelijk van de locatie, het type horecagelegenheid en de smaakvoorkeuren van de klanten. Wat populair is in een trendy cocktailbar in New York City, kan anders zijn dan wat veel besteld wordt in een strandbar in Thailand. Toch zijn er enkele klassieke cocktails die wereldwijd bekend en geliefd zijn. Hier zijn een paar van de meest populaire cocktails:

1. Margarita: Een klassieke cocktail met tequila, sinaasappellikeur en vers citroen- of limoensap.
Het wordt vaak geserveerd met zout op de rand van het glas.

2. Mojito: Een verfrissende cocktail gemaakt van rum, verse muntblaadjes, limoensap, suiker en bruiswater.

3. Piña Colada: Een tropische cocktail gemaakt van witte rum, kokosmelk en ananassap. Het is een heerlijke, romige drank.

4. Caipirinha: Een Braziliaanse cocktail gemaakt van cachaça (een Braziliaanse rum), limoen, suiker en ijs.

5. Old Fashioned: Een klassieke whiskycocktail die bestaat uit bourbon of whisky, suiker, angostura bitters en een sinaasappelschijfje.

6. Daiquiri: Een cocktail gemaakt van witte rum, vers limoensap en suiker.
Het kan in verschillende variaties worden geserveerd, waaronder aardbei- en frambozendaiquiri's.

7. Cosmopolitan: Een populaire cocktail met wodka, triple sec, cranberrysap en limoensap. Het staat bekend om zijn heldere, roze kleur.

8. Whiskey Sour: Gemaakt van whisky, vers citroensap en suiker, deze cocktail is zowel verfrissend als hartig.

Het is belangrijk op te merken dat cocktailtrends constant evolueren, en er zijn talloze moderne creaties en regionale specialiteiten die ook populair kunnen zijn. Het meest verkochte cocktail in een bepaalde bar of restaurant kan sterk afhangen van de menukeuzes, de vaardigheid van de barman en de voorkeuren van de klanten. Het is een goed idee om je cocktailmenu regelmatig bij te werken om in te spelen op veranderende trends en smaken.

 

QR-SCAN Blog