Champagne, hoe duur is de duurste?

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 21:33

De prijs van de duurste champagne kan variëren van enkele duizenden euro's tot enkele honderdduizenden euro's per fles, het merk, de leeftijd en de zeldzaamheid van de champagne spelen hierbij een rol.

Hier zijn enkele voorbeelden van enkele van de duurste champagnes ter wereld met een prijsindicatie:

Krug Clos d'Ambonnay: Dit is een zeer zeldzame champagne afkomstig van een enkele wijngaard in het Franse dorpje Ambonnay.
Prijzen kunnen variëren, maar deze champagne kan meer dan €3.000 per fles kosten.

Dom Pérignon White Gold Jeroboam: Dom Pérignon is een beroemd merk, en de White Gold Jeroboam is een grote fles (3 liter) die aanzienlijk duurder is dan de standaardflessen.
De prijs kan variëren, maar het kan meer dan €10.000 kosten.

Louis Roederer, Cristal Gold Medalion Orfevres Limited Edition: Deze champagne wordt vaak geleverd in een luxe gouden fles en kan prijzen van meer dan €20.000 per fles bereiken.

Armand de Brignac, "Ace of Spades" Midas: Armand de Brignac staat bekend om zijn opvallende gouden flessen, en de Midas-fles is de grootste fles in hun assortiment, met een capaciteit van 30 liter.
Prijzen voor de Midas-fles kunnen oplopen tot meer dan €100.000.

Perrier-Jouët, Belle Epoque Blanc de Blancs 2004: Deze vintage champagne is zeldzaam en wordt geproduceerd in beperkte hoeveelheden.
De prijs kan variëren, maar het kan meer dan €2.000 kosten.

 

Houd er rekening mee dat de prijzen van luxe champagnes sterk kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de beschikbaarheid en eventuele extra kosten van leveranciers..
Als je interesse hebt in het aanbieden van dure champagnes, is het raadzaam om contact op te nemen met champagnehuizen voor actuele prijsinformatie.