Recensies, wie gaf ons minpunten en waarom, wat kan ik ertegen doen?

Gepubliceerd op 29 september 2023 om 17:07

Het kan teleurstellend zijn om mindere recensies te ontvangen, zelfs als je je best doet.

Het is belangrijk om te onthouden dat het onmogelijk is om alle klanten altijd tevreden te stellen, omdat smaken en verwachtingen variëren.

Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen om met mindere recensies om te gaan:

 

Blijf professioneel: Reageer altijd professioneel en beleefd op mindere recensies. Neem de tijd om te luisteren naar de zorgen van de klant en bied begrip en empathie.

Neem feedback ter harte: Bekijk de mindere recensies als waardevolle feedback die je kunt gebruiken om te verbeteren. Overweeg of er specifieke problemen of klachten zijn die je kunt aanpakken.

Reageer snel: Probeer zo snel mogelijk te reageren op mindere recensies. Dit laat zien dat je de feedback serieus neemt en bereid bent om problemen op te lossen.

Bied een oplossing: Als een klant een specifiek probleem heeft genoemd, bied dan een passende oplossing aan. Dit kan variëren van het aanbieden van restitutie tot het uitnodigen van de klant voor een tweede bezoek om de ervaring te verbeteren.

Blijf consistent: Zorg ervoor dat je consistente kwaliteit en service blijft bieden. Regelmatige training en controle van je personeel en processen kunnen helpen om mindere recensies te voorkomen.

Verzamel positieve recensies: Vraag tevreden klanten om positieve recensies achter te laten op online reviewplatforms. Dit kan helpen om het gemiddelde van je recensies op te krikken.

Houd perspectief: Onthoud dat negatieve recensies slechts een deel van het totale beeld vormen. Focus op de overwegend positieve feedback die je ontvangt en gebruik dit als motivatie.

Leer van concurrenten: Kijk naar wat succesvolle concurrenten doen en leer van hun aanpak. Dit kan je inspireren om je eigen strategieën te verbeteren.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat het hebben van af en toe mindere recensies een natuurlijk onderdeel is van het runnen van een restaurant of café. Het is de manier waarop je met deze feedback omgaat en hoe je blijft streven naar verbetering die het verschil maakt voor de algehele klantervaring en reputatie van je bedrijf.