Een proefavond, geweldig idee! Betrek uw drank & food-leverancier hierbij!

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 18:52

Het organiseren van een proefavond is een geweldig idee,

**Betrek uw drank & food-leverancier hierbij!**

Een proefavond biedt je de mogelijkheid om nieuwe gerechten, drankjes of menu-items te introduceren en feedback te verzamelen van je klanten voordat je ze definitief aanbiedt. Hier zijn enkele stappen om een succesvolle proefavond te organiseren:

Bepaal het doel:

Definieer duidelijk wat je wilt bereiken met de proefavond. Wil je nieuwe menu-items introduceren, je klantenbestand vergroten of feedback verzamelen?

Selecteer de items:

Kies de gerechten, drankjes of producten die je wilt testen. Dit kunnen seizoensgebonden specials, nieuwe recepten of zelfs wijnen en bieren zijn.

Stel een datum en tijd in:

Kies een geschikte datum en tijd voor de proefavond. Zorg ervoor dat het past bij je doelgroep en het soort items dat je wilt testen.

Promotie:

Promoot de proefavond ruim van tevoren. Gebruik sociale media, e-mailmarketing en fysieke flyers om je klanten op de hoogte te brengen. Benadruk het exclusieve en tijdelijke karakter van het evenement.

Reserveringen en registratie:

Vraag je klanten om zich vooraf te registreren of reserveren, zodat je een idee hebt van het verwachte aantal gasten. Dit helpt je bij het voorbereiden van de benodigde hoeveelheden.

Prijsstelling:

Overweeg of je een speciale prijsstelling voor de proefavond wilt aanbieden. Dit kan gasten aanmoedigen om deel te nemen.

Menukaarten en feedback-formulieren:

Zorg voor speciale menukaarten voor de proefavond en maak feedback-formulieren beschikbaar, zodat gasten hun gedachten en meningen kunnen delen.

Personeelstraining:

Zorg ervoor dat je personeel goed is getraind en op de hoogte is van de items die tijdens de proefavond worden aangeboden.
Ze moeten in staat zijn om vragen te beantwoorden en de gasten te begeleiden.

Presentatie: Besteed aandacht aan de presentatie van de items. Ze moeten er aantrekkelijk uitzien en goed worden gepresenteerd.

Verzamel feedback:

Moedig gasten aan om feedback te geven over de items die ze hebben geprobeerd. Dit kan mondeling gebeuren of door de ingevulde feedbackformulieren.

Analyseer de resultaten:
Na de proefavond, analyseer de verzamelde feedback en bepaal of de items klaar zijn om permanent op je menu te worden geplaatst of dat er verdere aanpassingen nodig zijn.

Een proefavond is niet alleen een geweldige manier om nieuwe dingen te introduceren, maar het bouwt ook betrokkenheid en loyaliteit bij je klanten op. Het laat zien dat je waarde hecht aan hun mening en feedback.

 

QR-scan.be