Een kroegentocht, Hier is hoe je zo'n evenement kunt organiseren...

Gepubliceerd op 21 oktober 2023 om 18:41

Een kroegentocht waarbij verschillende cafés samenwerken en kortingsbonnen aanbieden, kan een geweldige manier zijn om mensen te laten genieten van verschillende drankgelegenheden in een stad of buurt. Hier is hoe je zo'n evenement kunt organiseren:

 

  1. Selecteer deelnemende cafés: Neem contact op met verschillende cafés in de omgeving die geïnteresseerd zijn in deelname aan de kroegentocht. Zorg ervoor dat ze bereid zijn kortingsbonnen aan te bieden aan deelnemers.

  2. Datum en tijdschema: Kies een geschikte datum en tijdschema voor de kroegentocht. Het kan een avondvullend evenement zijn of plaatsvinden gedurende een hele dag, afhankelijk van de wensen van de deelnemers en deelnemende cafés.

  3. Promotie: Maak promotiemateriaal, zoals posters, flyers, en sociale media-evenementen, om de kroegentocht te adverteren. Vermeld welke cafés deelnemen en welke kortingen of aanbiedingen ze bieden. Moedig mensen aan om vooraf tickets te kopen als dat nodig is.

  4. Verkoop tickets: Je kunt ervoor kiezen om tickets te verkopen voor de kroegentocht. Dit kan helpen bij de planning en het verzamelen van een budget voor de promotie. Tickets kunnen online worden verkocht via evenementen-platforms of bij deelnemende cafés.

  5. Route plannen: Ontwikkel een route die de deelnemers langs de verschillende cafés leidt. Zorg ervoor dat deze logisch en haalbaar is, zodat deelnemers gemakkelijk van de ene locatie naar de andere kunnen gaan.

  6. Kortingsbonnen en speciale aanbiedingen: Zorg ervoor dat de deelnemende cafés duidelijk begrijpen welke kortingen of speciale aanbiedingen ze aanbieden tijdens de kroegentocht. Dit kan een korting op drankjes of speciale combinaties zijn.

  7. Startpunt en registratie: Bepaal een startpunt waar deelnemers zich kunnen registreren en hun kortingsbonnen of polsbandjes kunnen ophalen.

  8. Veiligheid: Herinner deelnemers eraan om verantwoordelijk te drinken en moedig het gebruik van taxi's, openbaar vervoer of aangewezen bestuurders aan.

  9. Prijsuitreiking: Overweeg het organiseren van een prijsuitreiking aan het einde van de kroegentocht voor deelnemers, bijvoorbeeld voor degenen die alle deelnemende cafés hebben bezocht.

  10. Feedback en evaluatie: Na de kroegentocht verzamel feedback van deelnemers en deelnemende cafés om te leren wat goed werkte en wat verbeterd kan worden voor toekomstige evenementen.

Een kroegentocht met kortingsbonnen kan een leuke manier zijn om lokale bedrijven te ondersteunen en mensen samen te brengen voor een gezellige avond of dag uit. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over verantwoordelijk alcoholgebruik en de lokale wetten en voorschriften volgt.

 

QR-scan.be