Alcoholpercentage vermelden op de menukaart?

Gepubliceerd op 4 november 2023 om 16:26

Het vermelden van het alcoholpercentage op de menukaart in een horecagelegenheid kan informatief en nuttig zijn voor gasten die willen weten hoe sterk een drankje is.
Hier zijn enkele overwegingen met betrekking tot het vermelden van alcoholpercentages op de menukaart:

Voordelen:

Transparantie:
Het vermelden van het alcoholpercentage op de menukaart toont transparantie en helpt gasten weloverwogen keuzes te maken.

Educatie:
Het kan gasten helpen begrijpen hoeveel alcohol ze consumeren en bijdragen aan bewust drinkgedrag.

Geschiktheid:
Sommige gasten hebben misschien gezondheids- of persoonlijke redenen om de sterkte van hun drankjes te kennen, en het vermelden van het alcoholpercentage kan hen helpen.

Overwegingen:

Ruimte op de menukaart:

Het vermelden van het alcoholpercentage kan extra ruimte innemen op de menukaart, vooral als er veel dranken zijn. Overweeg hoe je deze informatie op een leesbare manier kunt presenteren zonder de menukaart te overladen.

Wettelijke vereisten:

Controleer de wet- en regelgeving in jouw regio, want sommige plaatsen kunnen wettelijke vereisten hebben met betrekking tot het vermelden van alcoholpercentages op de menukaart.

Consumentenpubliek:
Overweeg je doelpubliek. Als je een menu hebt dat gericht is op kennerdiners of cocktailliefhebbers, kunnen gasten mogelijk meer interesse hebben in de details van elk drankje, inclusief het alcoholpercentage.

Drankvariatie:
Het alcoholpercentage kan variëren tussen verschillende merken en soorten alcohol (bijv. wijn, bier, sterke drank). Overweeg hoe je deze variatie communiceert op de menukaart.

Als je besluit om het alcoholpercentage op de menukaart te vermelden, zorg er dan voor dat de informatie duidelijk en begrijpelijk is voor gasten. Dit kan bijdragen aan een positieve gastervaring en een gevoel van verantwoorde alcoholservice in je horecagelegenheid.

 

 

QR-scan.be