Feestdagen reserveringen, denk ook aan Walk-ins en een No-Show-beleid!

Gepubliceerd op 9 november 2023 om 17:49

Het toestaan van reserveringen in je restaurant tijdens de feestdagen kan verschillende voordelen hebben, zowel voor jou als eigenaar als voor je gasten. Hier zijn enkele overwegingen:

Voordelen van het toestaan van reserveringen:

Betere Planning:
Reserveringen helpen je bij het plannen van de bezetting en het beheren van de beschikbare tafels en personeel op een meer georganiseerde manier.

Efficiëntere Service:
Het hebben van een reserveringssysteem maakt het mogelijk om de service efficiënter te organiseren. Je kunt anticiperen op het aantal gasten en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

Tevreden Gasten:
Gasten waarderen vaak de mogelijkheid om een tafel te reserveren, vooral tijdens drukke periodes. Het geeft hen gemoedsrust dat ze een plek hebben en voorkomt teleurstellingen.

Speciale Aanbiedingen:
Als je speciale menu's, evenementen of aanbiedingen hebt tijdens de feestdagen, kunnen reserveringen je helpen om deze aanbiedingen beter te beheren.

Marketingmogelijkheden:
Je kunt reserveringen gebruiken als een marketingtool, bijvoorbeeld door vroegboekkortingen aan te bieden of exclusieve arrangementen voor gasten die op voorhand boeken.

Overwegingen bij het toestaan van reserveringen:

Flexibiliteit:
Als je de flexibiliteit wilt behouden voor spontane gasten of als je niet zeker bent van de bezettingsgraad, kun je ervoor kiezen om slechts een deel van de tafels voor reserveringen beschikbaar te stellen.

No-Show-beleid:
Overweeg het instellen van een duidelijk No-Show-beleid, vooral tijdens drukke periodes. Dit kan voorkomen dat tafels onnodig leeg blijven als gasten niet opdagen.

Walk-ins:
Houd altijd ruimte beschikbaar voor spontane gasten zonder reservering. Dit kan de algemene sfeer in het restaurant verbeteren en nieuwe klanten aantrekken.

Technologie-gebruik: Overweeg het gebruik van reserveringssystemen of apps om het proces soepeler te maken, zowel voor jou als voor de gasten.

 

Het is belangrijk om je beslissing af te stemmen op de specifieke behoeften en doelstellingen van je restaurant.
Het toestaan van reserveringen kan een waardevolle service zijn, maar het moet ook passen bij de algehele sfeer en werking van je restaurant.

 

 

QR-scan.be